Josi Louis is een combinatie van namen van de grootmoeders en naamgenoten van de oprichtster van het label Josi Louis. Eigenschappen als kracht, doorzettingsvermogen, geduld, flexibiliteit en creativiteit die deze vrouwen bezaten, hebben als inspiratiebron gediend bij het oprichten en ontwerpen van deze collectie.

Geïnspireerd door klassieke tasmodellen, en gebruik makend van klassiek Italiaans leer in combinatie met een ultralicht, modern technisch materiaal is er een tas ontstaan die zowel klassiek als strak eigentijds oogt. Losse accessoires zoals een leren omslag, riemen, handvatten in verschillende kleuren, met of zonder studs, maken de tas passend bij veel stijlen.

De zijden sjaals zijn ontworpen in dezelfde gedachte als de tas. Geïnspireerd door sjaals van design klassiekers als Hermès en Chanel, is er een serie ontworpen die door het materiaalgebruik klassiek oogt, maar door de eigen ontwerpen eigentijds is.

De wens was om de tassen zo dicht mogelijk bij huis te produceren. Na een zoektocht naar de juiste fabrikant is deze gevonden in het zuiden van Spanje. Daar worden de tassen geproduceerd met de “tender, love and care”  waarnaar gezocht werd. Geen massaproductie, maar mooi ambachtelijk werk, met respect voor materiaal, mens en milieu.

De ontwerpen van de sjaals zijn een samenwerking met beeldend kunstenaar Annemieke Fierinck. Met China als bakermat van het zijde was het een logische keuze om de sjaals daar te laten maken. De kennis van dit materiaal en de verwerking ervan is gevonden bij een fabrikant, die met dezelfde liefde voor haar vak werkt als ook gevonden is bij de productie van de leren tassen.

Wij creëren nieuw klassieke handtassen van de beste materialen

Tassen met een innovatief ontwerp en zeer gedetailleerd vakmanschap.